Utbildningar

Välkommen till ELFA Assistans utbildningsutbud. Självklart kan det hända att vi fyller på med fler utbildningar och utbildningstillfällen men det du hittar här är grunden för vad vi erbjuder. Samtliga utbildningar är kostnadsfria för brukare och medarbetare och vissa är lönegrundande, andra inte, vad som gäller i just ditt fall kan vi på kontoret svara på.

Grundutbildningar

Grundutbildning för assistenter och brukare

Förmiddagen omfattar bland annat områden som assistentens roll, lagstiftning och FN´s konventioner, medan eftermiddagen mer riktas åt ämnen som arbetsmiljö, ergonomi och stress. För- respektive eftermiddagen kan vid önskemål bokas separat.   

Utbildningen i arbetsmiljö och ergonomi är en del i grundutbildningen men kan även bokas separat. Under utbildningen tas saker som arbetsmiljöansvar, ergonomi, stress och belastningsskador upp. 

 

Hjärt- och lungräddning vuxen/barn
Datum och tid görs upp tillsammans med intresserade personer. Minst 3 personer på samma ort behöver vara anmälda för att en utbildning ska ordnas.

Handledning

Handledning anordnas per grupp vid behov och handledare väljs utifrån syfte och ändamål. För mer information och diskussion kring möjliga alternativ, vänligen kontakta kontoret.

 

Är du intresserad av andra utbildningar?
Dela dina önskemål och idéer med oss på kontoret. När det kommer till kurser som vi inte kan genomföra internt, har vi möjlighet att samarbeta med andra utbildningsutförare och vid behov kan vi även ordna professionell handledning för just din assistentgrupp.

Nyfiken på oss?

Testa vårt sätt, ge oss chansen att underlätta din vardag

Vill du jobba som
personlig assistent?

Sök till någon av våra utannonserade tjänster eller skicka in en spontanansökan

Gjort dig illa på jobbet?

Ta för vana allt alltid rapportera eventuella olycksfall och tillbud till oss på kontoret så att vi kan ta vårt ansvar som arbetsgivare.

Ring oss på kontoret och berätta vad som har hänt eller fyll i det här formuläret 

Våra kontor finns i Solna och i Örebro men med dagens teknik är vi aldrig långt borta.

På våra kontor möter du människor som kommer göra sitt bästa för att hjälpa dig.

Vi vet att vi är bra på det vi gör och vi vet vad vi går för. Om du vill ha en engagerad anordnare och arbetsgivare är du välkommen att hör av dig!