Hos oss kan du få ett ja, eller ett nej

För att få både nöjda kunder och nöjda medarbetare så försöker vi vara lika noga med att följa både LSS-lagstiftningen och lagstiftningen kring arbetsmiljö och arbetsrätt.

Vi hjälper dig

ELFA Assistans har gjort ett aktivt val när det gäller att följa gällande lagar och regler och det är ofta i regelboken vi hämtar svaret på dina frågor. Vi är väl inlästa på vad som gäller och om vi är osäkra ser vi till att ta reda på vad som är korrekt. Vi har nära kontakt med bland annat vår arbetsgivarorganisation KFO och motparten Kommunal, men beroende på vad frågan gäller så kontaktar vi även Försäkringskassan, skatteverket, arbetsförmedlingen eller varför inte vår tillsynsmyndighet IVO.

Vi är som sagt måna både om våra kunder, våra medarbetare och om insatsen som vi arbetar med och självklart hjälper vi till så mycket vi kan när det gäller olika juridiska frågor knutna till vårt verksamhetsområde. Bland annat bistår vi med juridisk hjälp vid ansökningar, omprövningar och överklagningar inom LSS, vi hjälper till att tolka beslut, att skapa scheman som tar hänsyn till arbetstidslagstiftningen och med att anpassa arbetsmiljön så att vi minimerar risken för arbetsskador hos våra anställda.

Nedan kan du klicka dig vidare till mer information om 4 av de lagar och regelverk som vi dagligen arbetar med som assistansanordnare och arbetsgivare.