In english العربية » Logga in

adult-education-572269_1280

Utbildningar

Välkommen till ELFA Assistans utbildningsutbud.Självklart kan det hända att vi fyller på mer fler utbildningar och utbildningstillfällen men det du hittar här är grunden för vad vi erbjuder. Samtliga utbildningar är kostnadsfria för brukare och medarbetare och vissa är lönegrundande, andra inte, vad som gäller i just ditt fall kan vi på kontoret svara på.

 

Grundutbildning för assistenter och brukare

Halvdag
Förmiddagen omfattar bland annat områden som assistentens roll, lagstiftning och FN´s konventioner, medan eftermiddagen mer riktas åt ämnen som arbetsmiljö, ergonomi och stress. För- respektive eftermiddagen kan vid önskemål bokas separat. Bokas per assistentgrupp.

Arbetsmiljö och ergonomi

Halvdag
Utbildningen är en del i grundutbildningen men kan även bokas separat. Under utbildningen tas saker som arbetsmiljöansvar, ergonomi, stress och belastningsskador upp. Bokas per assistentgrupp.

 

 Hjärt- och lungräddning vuxen/barn

Datum och tid görs upp tillsammans med intresserade personer.  Minst 3 personer på samma ort behöver vara anmälda för att en utbildning ska ordnas.

 

Handledning

Handledning anordnas per grupp vid behov och handledare väljs utifrån syfte och ändamål. För mer information och diskussion kring möjliga alternativ, vänligen kontakta kontoret.

 

Du kan också gå flera bra gratisutbildningar online

Exempelvis kan du gå följande:

Är du intresserad av andra utbildningar?

Behöver exempelvis dina assistenter kunskaper i teckenkommunikation, samtalsmatta eller massage? Bolla dina önskemål och idéer med oss på kontoret så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig. De kurser vi inte själva kan hålla köper vi in via andra anordnare och vid behov kan vi även ordna professionell  handledning för just din assistentgrupp.

Vill du jobba som personlig assistent?

Fyll i en spontanansökan eller sök någon av lediga tjänster.

Spontanansökan

» Lediga tjänster

aj149

Gjort dig illa på jobbet?

Anmäl dina tillbud och olycksfall här