In english العربية » Logga in

adult-education-572269_1280

Utbildningar

Välkomen till ELFA Assistans utbildningsutbud.Självklart kan det hända att vi fyller på mer fler utbildningar och utbildningstillfällen men det du hittar här är grunden för vad vi erbjuder. Samtliga utbildningar är kostnadsfria för brukare och medarbetare och vissa är lönegrundande, andra inte, vad som gäller i just ditt fall kan vi på kontoret svara på.

 

Grundutbildning för assistenter och brukare

Heldag/halvdag
Förmiddagen omfattar bland annat områden som assistentens roll, lagstiftning och FN´s konventioner, medan eftermiddagen mer riktas åt ämnen som arbetsmiljö, ergonomi och stress. För- respektive eftermiddagen kan vid önskemål bokas separat. Fika och lunch ingår.

 

Arbetsmiljö och ergonomi

Kl. 13.00-17.00
Utbildningen är en del i grundutbildningen men kan även bokas separat. Under utbildningen tas saker som arbetsmiljöansvar, ergonomi, stress och belastningsskador upp. Fika ingår.

 

Föreläsning Epilepsi

Anordnas vid efterfrågan.
Hur känns det att få ett anfall? Vad ska man göra när någon får ett anfall? Och vad finns det för behandlingsmöjligheter? Inga Iger och Eva Remnert håller en uppskattad föreläsning om epilepsi som till stor del är baserad på egen erfarenhet. Eva har länge arbetat som sjuksköterska inom epilepsivård och Inga har själv sjukdomen sedan många år.

 

 Hjärt- och lungräddning vuxen/barn

Datum och tid görs upp tillsammans med intresserade personer.  Minst 3 personer på samma ort behöver vara anmälda för att en utbildning ska ordnas.

 

 

 

Utbildningar riktade till samordnare

Arbetstidslagen – vad gäller?

Under två timmar går vi igenom arbetstidslagen och kollektivavtalets ramar kring arbetstid, kunskap som du behöver ha med dig när du bemannar och schemalägger.

 

Arbetsmiljö och arbetsmiljölagen

Vad innebär begreppet arbetsmiljö?  Hur ser arbetsmiljöarbetet ut i företaget och varför måste alla arbetsplatser göra riskanalyser och arbetsmiljöronder varje år?

 

 

 

Kvällsföreläsningar/workshops

Stress och stressens effekter

Vad händer i kroppen när du upplever dig stressad? Varför är stress skadligt och hur ska vi hantera den stress vi lever med?

 

 Fet av fett, söt av socker och grön av grönsaker eller hur står det egentligen till?

Vad är det egentligen som gör dig tjock och varför är det så svårt att avstå från bullarna trots att du vet att du inte borde?

 

 

 

Handledning

Handledning anordnas per grupp vid behov och handledare väljs utifrån syfte och ändamål. För mer information och diskussion kring möjliga alternativ, vänligen kontakta kontoret.

 

 

Är du intresserad av andra utbildningar?

Behöver exempelvis dina assistenter kunskaper i teckenkommunikation, samtalsmatta eller massage? Bolla dina önskemål och idéer med oss på kontoret så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig. De kurser vi inte själva kan hålla köper vi in via andra anordnare och vid behov kan vi även ordna professionell  handledning för just din assistentgrupp.

Vill du jobba som personlig assistent?

Fyll i en spontanansökan eller sök någon av lediga tjänster.

Spontanansökan

» Lediga tjänster

aj149

Gjort dig illa på jobbet?

Anmäl dina tillbud och olycksfall här